Å snakke om mobbing i media

Når jeg snakker om temaet mobbing i media, er det en utfordring å balansere budskapet slik at jeg klarer å være personlig uten å bli privat, men også å snakke om egne erfaringer uten å utlevere eller henge ut andre. Og viktigst av alt, barna mine skal selvsagt beskyttes.

Tirsdag 8.februar var jeg gjest i Dagsrevyen. Temaet var mobbing, og det ble en fin og spesiell opplevelse å dele egne erfaringer og tanker i studio med Viggo Johansen.

Klikker du på lenka, kan du se og høre innslaget: Gjest i Dagsrevyen

Reklame

3 tanker om “Å snakke om mobbing i media

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Å snakke om mobbing i media « A Curly Life -- Topsy.com

 2. Veldig fint intervju på Dagsrevyen.

  Du snakket, hvis jeg hørte deg rett, bl.a om at ikke alle er mottagelige for mobbing. Det er jeg til en viss grad enig i, for jeg husker selv hvordan jeg etter å ha flyttet til et nytt sted, bestemte meg for motangrep overfor de som ertet. Etter at jeg hadde bestemt meg for motangrepet, før jeg fikk brukt det, stoppet ertingen.
  Et barn jeg kjenner fikk høre at hun var tjukk i 1. klasse. Hun og meg ble enige om at det var fordi hun var så sterk. Dagen etter tok hun den største gutten i klassen og spurte om han trodde hun kunne løfte ham. Hun gjorde det, og etter det hadde hun satt seg i respekt.

  Samtidig er det, tror jeg, forskjell på indirekte og direkte mobbing. Jeg tror man kan beskytte seg mot direkte mobbing, slik jeg beskrev ovenfor, men den indirekte mobbingen (jentemobbingen) tror jeg ikke om man kan beskytte seg mot. Noen presser og åler seg inn i fellesskapet igjen, men jeg er ikke sikker på om det er en god strategi på lang sikt.

  Jeg har ikke lest boka di, og det kan jo godt hende du sier noe om det der. (forbehold)
  Dette var bare noen tanker jeg hadde som jeg ville dele

  Fra Ragnhild

  • Hei Ragnhild,

   Takk for hyggelig tilbakemelding og gode innspill! Jeg tror også det er forskjell på direkte og indirekte mobbing, men sett fra barneperspektivet, så har de det til felles at ingen av dem er veldig synlige for voksne.

   Jeg tror det er viktig og riktig å styrke barns selvtillit og gjøre dem i stand til forsvare seg. Det virker preventivt mot mobbing.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s