Bry deg – stopp mobbingen

De siste ukene har jeg har båret på en hemmelighet jeg har vært sprekkeferdig etter å fortelle omverdenen. Jeg har sagt ja til å sitte i VGs ekspertpanel, i anledning deres storstilte satsning «Bry deg – stopp mobbingen», som setter søkelyset på forebygging, avdekking og følger av ulike typer mobbing. I dag gikk startskuddet – og jeg kan endelig snakke høyt om det som nå skal skje.

De neste to ukene vil Tove Flack (doktorgradsstipendiat ved Senter for adferdsforskning, UiS), Stian Lindbøl (seniorrådgiver i Medietilsynet) og jeg, svare på spørsmål på VG Nett og Facebook-siden «Bry deg – stopp mobbingen». I løpet av noen få formiddagstimer i dag, hadde siden over 12.000 følgere, og mange spennende spørsmålsstillinger er allerede under drøfting. På Facebook-siden kan du også avlegge Mobbeløftet, hvor du forplikter deg til å bry deg og gripe inn dersom du får vite om- eller er vitne til mobbing.

I artikkelserien, som kommer til å dekke mange ulike aspekter ved mobbing, blir det også anledning til å stifte nærmere bekjentskap med flere bidragsytere i boken «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar».

Jeg håper bidragsyterne er klar over at de nå, snart et år etter at boken kom ut, fortsatt er med på å holde mobbing på agendaen – både i media og politiske sammenhenger. Det viser at engasjement og åpenhet nytter. Jeg er rørt, ydmyk og stolt over hva vi har fått til!

Bry deg – stopp mobbingen!

Reklame

7 tanker om “Bry deg – stopp mobbingen

 1. Herlig at VG hiver seg på dette. Betyr det at vi kommer til å få en helt ny type journalistikk? Jeg er selv familie med en kar som har vært «publisert» i VG. Dette resulterte i at barna hans ble mobbet på skolen. Nå er den tiden forbi, men jeg håper virkelig for andre at…»søkelyset på forebygging, avdekking og følger av ulike typer mobbing.» skal bli en realitet.

 2. Tilbaketråkk: Tweets that mention Bry deg – stopp mobbingen « A Curly Life -- Topsy.com

 3. Har testa det å være mobbeoffer, og det sitter i, selv førti år senere, så jeg går for Bjørndalens metode http://www.bt.no/meninger/kommentar/eilertsen/Laerer-Bjoerndals-metode-1241576.html
  Og det er vel det dere også gjør?

  Angående det Morten Klingland tar opp. Eksponering i media, kan føre til mobbing, ikke bare av barn, men også av voksne. Det er en side ved både mediadekning og mobbing som vi får tro journalister og redaktører tar med når de slår opp en sak

  • Jeg synes Bjørndalesn metode er helt fantastisk, og et eksempel til etterfølgelse!

   Når det gjelder medias ansvar, så håper jeg de har økt fokus på dette i tiden fremover, og at de også er seg sitt ansvar bevisst når det gjelder hvem de eksponerer og på hvilken måte.

 4. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk lov til å bidra til boken din, kjære Kristin. Når jeg følger arbeidet du utretter via sosiale medier, blir jeg fremdeles varm om hjertet.

  For meg var det å få lov til å bidra til boken et vendepunkt i livet. Det er en så viktig prosess du har satt i gang, et arbeid som burde ha vært påbegynt for mange år siden, men som ingen før deg hadde mot til å begynne på.

  Tenk, hvor mange skjebner du vender alene ved å se dem!

  • Kjære Lise Marie,

   Godt å lese ordene dine, og fortsatt er jeg svært glad for den viktige historien du forteller i boken. Jeg har faktisk lest fra den under foredrag et par ganger. Og når jeg leser at det å bidra i boken har vært et vendepunkt for deg, så blir jeg utrolig stolt og ydmyk.

   Varm klem til deg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s