10 grunner til å mislike lister

lister

 1. Lister er som regel et kynisk forsøk på å få leserne til å tro at de får en shoppingliste som vil gjøre livet deres helt fantastisk. Faktisk må du fortsatt (ja, det er skrekkelig, men sant) selv gå ut å kjøpe det som står på listen (og for ikke å glemme, du må huske å ta med listen)
 2. Alle andre skriver lister, så det er ikke orginalt engang
 3. Antall ting på listen er som regel avrundet slik at den skal se fin og stilig ut. Livet er ikke slik. Og hvem bestemte at det skulle bare være 10 ting? (Meg, i dette tilfellet. Men hva vet vel jeg – som ikke kan fordra lister?)
 4. Lister er lineære, og slik virker ikke hjernen min
 5. I et forsøk på å fylle ut plassene på listen, så ender listen opp med flere selvsagte og bortkastede punkter
 6. De samme tingene er ofte gjentatt i håper-ingen-legger-merke-til-det-punktene
 7. Mitt spesialområde lar seg ikke beskrive gjennom oversiktelige lister, så jeg er egentlig sjalu (og det suger)
 8. De samme tingene er ofte gjentatt i håper-ingen-legger-merke-til-det-punktene (Ja, jeg vet. Beklager, den var billig)
 9. Når du først har nådd ditt tilfeldig valgte kule og stilige nummer, så stopper du. Tankene stopper og kreativiteten opphører
 10. Noen ganger skjer nummer 9 før du  har nådd det siste nummeret, og man ser bare dum ut.
 11. Det kan selvsagt hende man har omtenksomme og kreative lesere som kan tilføre ett og annet. Da blir muligens ikke lista fullt så pling i bollen
Reklame

7 tanker om “10 grunner til å mislike lister

 1. Hehe.. jeg elsker lister. 🙂 Har akkurat skrevet en liste over ting jeg må gjøre før jeg flytter. Og jeg skal innrømme at jeg skrev opp punkter jeg allerede har gjort, bare for å kunne streke over noe. :p Men det ryddet ihvertfall opp i hodet mitt, og nå er jeg mye mindre stresset enn jeg var da jeg begynte å skrive.

  Men, altså.. for å støtte slike lister du skriver om: dersom man har skrivesperre kan lister være en nydelig måte å komme ut av det på. Det siste innlegget mitt var et slikt et. Jeg følte bare for å skrive et eller annet, fant ikke ordene, så da ble det en liste i stedet. Og på den måten tvang jeg meg selv til å komme på punkter, også ble det ikke så farlig om setningene ikke var perfekte.

  🙂

 2. Kan ikke fordra lister selv, heller – de innsnevrer og rangerer. Men det var egentlig ikke poenget mitt. Poenget var «Pling i bollen» av Helge Torvund:

  Mitt navn er Pling
  eg sym omkring
  i det du kallar knollen

  Då eg slapp inn
  i skallen din
  då vart me Pling i bollen

 3. *fniser*, – elsker lister, – men de er vanvittig rotete, ikke i ryddige kollonner, har gjentagelser, – blir glemt igjen hjemme, og om de tas med glemmer jeg likevel 1/3 av det som står på listen.

  Listene er min sutteklut, og når jeg har skrevet en blir jeg rolig, – egentrøstet – behøver ikke sette igang med å gjøre det som står på listen, – for det blir jo ikke glemt, – det står på listen.

  Nærmer seg kristetid: har snart fødselsdag og forbanner det ubestridelige faktum at jeg ikke har laget liste over hva jeg ønsker meg.

  Hva ønsker du deg til fødselsdagen – ehe, – jeg skal tenke over det.

 4. Jeg er helt avhengig av å skriv litt lister i blant, akkurat da får jeg liksom bittelitt mer kontroll over livet. Men det er ikke så farlig å følge lista eller hvor den blir av.. Men å skrive den.. Det er deilig det. Thihi..;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s