Et oppgjør med ambisjoner

Spørsmål jeg til stadighet får, og som mange jeg kjenner er opptatt av, er: «Hva er din masterplan – hvilke ambisjoner har du?» Spørsmål det er vanskelig å finne gode svar på – i hvertfall om jeg skal ta hensyn til hva slags svar som forventes av de som elsker å snakke om sine egne, og som har en gjennomtenkt plan for alt de gjør.

Mitt svar er langt,  det kan sikkert oppleves naivt – og det er en slags stille protest: Må jeg virkelig ha ambisjoner og en større plan for alt? Må jeg ha gjort meg tanker om hvor jeg er om fem år? Holder det ikke at jeg til enhver tid forsøker å være så god som mulig, og stadig bedre i det jeg allerede holder på med? At jeg trives med det jeg gjør, og at jeg aldri har vært drevet av hverken status eller penger, men av et inderlig ønske om å være med å forandre verden – om så bare litt hver dag? At jeg føler meg heldig som alltid har hatt- og har mulighet til å ha en jobb som gir meg følelsen av å gjøre noe viktig, alltid være i utvikling og få utgjøre en forskjell? Holder det ikke at jeg bare griper noen få, av alle de sjansene livet byr meg?

Jeg liker å tenke at jeg er bra nok som jeg er, og at jeg ikke til enhver tid må strebe etter noe større og antatt bedre utenfor meg selv for å få det bekreftet.

Jeg lever det livet jeg elsker. Det skal jeg gjøre også om fem år. Dèt er min masterplan. Ambisiøs som jeg er.

Reklame

8 tanker om “Et oppgjør med ambisjoner

  1. Aaah, TAKK! Disse ordene passer meg midt i blinken nå for tiden – så takk for at du deler dem! Jeg synes ambisjonen din er glimrende, og det aller viktigste – den er DIN!

  2. Wow, det var fint sagt!

    Det er selve tilstedeværelsen som gir mening, i en del sammenhenger. Livet er faktisk langt, og alt trenger vel ikke komme innen arbeidslivets første år? Kanskje det aller beste ikke handler om jobb i det hele tatt.

  3. Det har noe med å leve nå. Ingen av oss er garantert å være i live om fem år. Da vil det være trist å ha brukt tiden på å finne ut og fokusere på hvor jeg vil være om de fem årene. Jeg synes ambisjonen din er strålende. Jeg har en lignende ambisjon. Jeg sier at jeg gjerne vil våge å være meg, og leve der jeg er, nå. Forsøke å bli den beste versjonen meg jeg kan bli. Og ta dagene og utfordringene etterhvert som de kommer.

  4. Jeg har reflektert litt over dette på bloggen min, og har funnet ut at jeg ønsker å bli rausere (få bedre takhøyde over livet mitt og hvordan jeg møter andre), tydeligere (kunne ha litt mer bein i nesa), og mer rampete (så jeg tør å gjøre ting jeg har lyst til). Det er ambisjonene for dagen i dag. Jeg kommer sikkert til å glemme det innimellom, men har behov for å huske på det;) Gode tanker din vei

  5. Ingen sier at det er lett, å være til stede i sitt eget liv vær dag. 🙂 Dagen i dag er det eneste som teller, fordi fotiden kan vi ikke gjøre noe med. Det eneste vi kan gjøre er å endre hvordan du forholder deg til den. Kanskje er du en av de mest ambiøse og målrettete??? Du har bare et mål som er annerledes enn mange, og det er etter min erfaring fler og fler som kommer etter. Lykke til. Jeg liker bloggen din.

  6. Bra skrevet. Men en må huske på at det ikke alltid fungerer slik. Ellers sagt, tenker du ikke litt lengre en din grev så vil du jobbe med grev hele livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s