En tyv er ikke bare en tyv

En tyv har tatt mobilen til en jeg har bekymret meg svært mye for de siste dagene, og da jeg begynte å mistenke at noe slikt var fatt, skrev jeg en melding til den mulige tyven. Jeg skrev at det var viktig for meg å komme i kontakt med eieren da jeg var fortvilet og bekymret. Etter et ukjent antall meldinger og tapte anrop, sendte tyven til slutt en sms hvor hun ba om unnskyldning for å ha avvist alle anropene, og for å ha brukt telefonen som sin egen. Hennes telefon var også stjålet.

I smsen skrev hun at det til slutt ble så hjerteskjærende å lese alle meldingene og å føle all omtanken, at hun ikke klarte å beholde den. Hun skrev videre at hun skammet seg og ville gjøre det godt igjen. Hun skrev at hun skjønte at eieren av telefonen også har problemer, at hun selv er rusmisbruker og at meldingene like gjerne kunne ha vært til henne – fra familien som hun hadde isolert seg fra.

Hun avsluttet med at hun ønsker et verdig og godt liv for vedkommende jeg bekymrer meg for – og at alle vi som bryr oss, skal få det vi fortjener.

I ettermiddag skal jeg møte henne og få overlevert telefonen. Fine tyven.

Oppdatering 1.august, kl. 22.30: Telefonen ble overlevert i ettermiddag.

Reklame

16 tanker om “En tyv er ikke bare en tyv

  • Takk, Tina. Dette er en historie jeg aldri kommer til å glemme, og som jeg skulle ønske ble en vandrehistorie. Viktig å huske menneskene bak. Gjorde dypt inntrykk at hun endte med å takke meg, for å ha blitt gitt en anledning til å gjøre et riktig valg for en gang skyld. Det er litt å tenke på…

 1. Tilbaketråkk: Bok 19-02-08-2011 : Tommy`s Tanker

 2. Stor klem til hun som leverte tilbake telefonen og stor klem til deg. Dere virker som noen gode personer begge to. Ha en flott sommer og jeg ønsker Dere begge alt vell.

  • Kjære Rita,

   Det er viktig å dele slike historier. Og noe av det som gjorde aller størst inntrykk på meg, er at hun avsluttet kontakten med å takke for å ha blitt gitt en anledning til å ta et klokt valg. Det gir litt å tenke på.

   God klem og takk for det viktige arbeidet dere gjøre i Retretten!

 3. Slik jeg ser det:
  Vi er alle skrudd sammen på den samme måten med behov for frihet til å fungere ut fra vårt indre liv som helhetlige personer.Da kan vi bygge opp en trygg bevissthet om oss selv og knyttes sammen med andre mennesker og livet som helhet ut fra oss selv.

  Mennesker er ikke onde av natur. «Ondskapen» er et resultat av de nødløsningene mennesker tyr til når de mangler evne til å tilfredsstille sine sjelelige behov på en ekte måte, og den destruksjonen som oppstår når de må bruke slike livsfiendtlige nødløsninger.
  Den som «ser godt» ser inn til det indre naturgrunnlaget og gir mennesker mulighet til en ny måte å forholde seg til virkeligheten på.

  Hvis mennesker ikke er onde av natur,hva så med ABB? Jeg tror at han helt hadde mistet kontakten med sitt eget,indre liv og dermed med livet rundt seg. Selvfølelsen blåste han opp til en enorm,virkelighetsfjern boble. Ved å følge sine fantasier,oppnådde han flere ting: Han fant en form for mening i sin absurde forestillingsverden, han fikk utløsning for den indre destruksjonen etter skadene, og han fikk hevne seg mot det livet han hatet i bitterhet over at det hadde sviktet ham.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s