Betydningen av ekte vennskap

Jeg ligger under pleddet i nyvasket og ferieklart hus. Det har vært en intens og kontrastfylt sommer så langt, men jeg kjenner en inderlig ro og tilfredshet jeg ikke har kjent på lenge. Ferien har såvidt begynt – og jeg er allerede fylt av gode sommerminner og hjertemøter.

Bokutgivelse, foredrag og ny jobb har på sett og vis snudd opp ned på livet. Jeg opplever utrolige og spennende ting, jeg møter stadig nye mennesker – og jeg vet jeg er privilegert. Men, det skal ikke underslås at jeg tidvis har følt meg utmattet og oppspist – både av egne og andres forventninger til engasjement og tilstedeværelse. Det, i kombinasjon med å miste betydningsfull alenetid, som tidligere har blitt brukt til å tenke, skrive og bare være til, har gjort meg både sliten og trist. Stadig oftere har jeg tatt meg selv i å lure på hvor denne tomhetsfølelsen og tristheten kommer fra – jeg som har alt og tilsynelatende får til mye. Sommeren har gitt meg svar på det opplagte – jeg har hatt- og tatt meg for lite tid til de viktige tingene.

Roen og tilfredsheten jeg kjenner, handler om mye – om valg som er tatt og om stier som skal utforskes. Men mest av alt handler det om betydningen av ekte vennskap.  Om å ha venner som tåler at jeg har vært sliten, at jeg har avlyst kaffekopper og middager, at jeg har vært trist og sinna. Venner som med tydelig nærhet og ro, har vært der, hørt på- og holdt ut med meg. Venner som ikke har klandret meg eller beskyldt meg for å være overfladisk og selvopptatt når jeg har trengt tid til å samle meg.

Aldri har jeg hatt en sommer hvor jeg har ledd mer, delt flere hemmeligheter, danset til flere lyse morgener eller drukket mer vin.

Aldri har jeg kjent betydningen av ekte vennskap mer enn i sommer.

Reklame

17 tanker om “Betydningen av ekte vennskap

 1. Du fortjener kun det beste,Kristin. Det tror jeg alle som kjenner deg er skjønt enige om. Du er et fantastisk menneske som alle vil ha en bit av, men du må også huske på å ta en bit til deg selv. Hurra for å kjenne deg.

   • Mhmm…så de nå 🙂

    Vi er visst heldige, begge to.

    Det gjelder å ha plass til seg selv, tror jeg, for å kunne romme andre.

    Det gjelder å kjenne i magen om hva som er virkelig, hvilke som er mennesker som kommer og går, hvem en vil plassere hvor i sirklene vi omgir oss med og som definerer hvor vi skal sette inne vårt fokus og energi.

    Om sirklene, de ytterste, blir fylt med mennesker en egentlig ikke får påfyll fra, så tar en fra det indre rommet -det en skal dele fra til de næreste, og ikke minst seg selv.

    Her ble det mye drodlinger, men jeg tror, eller VET, at du forstår hva jeg mener.

 2. jeg liker det som er sagt om at venner er menneskets valgte familie. mine venner føles nærmere meg enn familien. ekte vennskap er – for meg- en gudegave.

  • Kloke ord, jeg tror mange kjenner seg igjen i.
   Og jeg er enig i at ekte vennskap er en gudegave. Jeg er glad jeg har fått øynene opp for hvem som er mine virkelige venner denne sommeren.

 3. Av og til er det milevis mellom venner og ekte venner 🙂 Selv om man har «venner» fysisk rundt seg, kan man faktisk ha ekte venner i bloggeland uten å i det hele tatt ha hørt stemmen deres i telefon engang… Egen erfaring, meg og Elskerinnen.
  Case Closed – og øynene mine også snart 😉 God naattzzzzzz…

 4. Dette var godt å lese. Venner betyr alt.

  Jeg har så lyst til å høre mer om den nye jobben din. Selv skal jeg begynne i barnevernet om noen uker, og føler meg lettere nervøs, bekymret og samtidig oppspilt ved tanken.

  Sommerklem til deg 🙂

  • Hei Kaja,

   Godt å se deg i bloggen igjen! Håper du har hatt en fin sommer! Så spennende med ny jobb – håper du lar meg få høre hvordan det går :)Masse lykke til!

   *klem*

 5. Du skal få oppdatering:) Jeg har hatt en spesiell sommer, mye ferie og festivalliv, samtidig overgang til jobb, og kjøp av egen leilighet og å selge huset til mamma.. Og nå. Jeg er fått ei ny venninne som jeg liker som noe mer enn ei venninne..typ, hun slår pusten ut av meg. Hva i all verden gjør jeg? er så redd for å skremme henne vekk og ødelegge noe som kunne bli et fint vennskap..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s