Siste nytt om «Fordi jeg fortjener det?»

Dagen i går var på mange måter en gledens dag. Først hadde jeg hyggelig intervjubesøk av journalist Lars Kluge fra A-magasinet (+ fotograf), som intervjuet meg til spalten «Spørsmål og svar», i anledning deres reportasjeserie om mobbing (anbefales!).

Da intervjuet var ferdig, ventet det en melding fra forlagssjef Bente Pihlstrøm om at boken var kommet i hus. Følgelig kastet jeg meg i bilen og kjørte inn til byen for å beskue resultatet. (Faktisk var jeg så spent at jeg antagelig ikke burde ha kjørt bil). Det var i sannhet et stort og nærmest ubeskrivelig øyeblikk å kjenne boken i hånden og se navnet mitt på omslaget. I øyeblikket ligger en haug med bøker på stuebordet mitt, og jeg er stadig bortom for å se, bla i og kjenne på.

Førsteinntrykket er at boken ser svært bra ut, er god å holde i og at tekstene er satt sammen på en måte som gir flyt og gjør den lett å lese. Jeg håper alle bokens bidragsytere føler den yter deres bidrag rettferdighet. Jeg er i hvert fall verdens stolteste forfatter og redaktør av en viktig bok om mobbing.

Lansering og lanseringfest

Som tidligere nevnt, blir boken offisielt lansert mandag 15.februar. Den kan riktignok allerede kjøpes på forlagets hjemmeside Humanist forlag. Det er ingen lett sak som debutant, å få bokhandlere til å ta inn boken sin. Etter iherdig innsats fra forlagssjefen, er det derfor en stor glede at både Norli og Ark har valgt å ta inn boken – dog i beskjedne opplag. Etterspørsel og omtale av boken vil helt sikkert virke positivt på tilgangen, så stikk gjerne innom din bokhandler og spør etter boken.

En bok som har blitt til etter tidenes dugnad i sosiale medier, bør selvsagt feires behørig og mitt ønske er at alle som har vært involvert  i prosessen, og som kjenner et slags eierskap til boken, vil bli med å feire den. I tillegg til alle som er opptatt av temaet mobbing og som synes en bok er verdt å feire, selvsagt.

Festen går av stabelen torsdag 18.februar kl.19, på M3 i Oslo. Det er allerede nær 100 påmeldte på Facebook, i tillegg til venner og familie jeg vet kommer til å ta turen. Det blir musikalske innslag, taler og høytlesning fra boken. (Dersom du har lyst til å si noen ord eller bidra på annen måte, gi meg et hint, så utveksler vi epostadresser). På M3 er det mulig å kjøpe både mat og drikke – i tillegg til signert bok.

Intervjuer, foredrag og TV-opptredener

Det er flere som har spurt meg om ikke jeg kan lage en oversikt over hvor man kan lese, høre og se intervjuer i forbindelse med boken. Hittil har jeg i hovedsak brukt Twitter og Facebook til dette, men jeg skal forsøke å samle opp og oppdatere bloggen oftere fremover. Her følger en liten og foreløpig oversikt over ferske og kommende intervjuer/opptredener og foredrag.

Nylige intervjuer

Kommende intervjuer

 • God Morgen Norge, fredag 12.februar (med nettmøte etter sending)
 • Askeravisen, 11.februar
 • A-magasinets spalte «Spørsmål og svar» fredag 12.februar
 • =Oslo – månedens forfatter i mars (med egenskrevet tekst)

Foredrag om boken

 • Studia i Bergen, 19.mars kl.14, sammen med bidragsyter i boken Ørjan Langbakk
 • Litterær lørdag, folkebiblioteket i Trondheim, en lørdag i april (dato ikke bestemt)

Bloggere som har skrevet om boken

5 tanker om “Siste nytt om «Fordi jeg fortjener det?»

 1. Kjære Kristin, det ser ut som du forfølger meg fortiden.
  Jeg sitter her med boken din i hånden, og det skal være sagt at det er en meget spesiell historie…Fordi ulikt fra de fleste andre hadde jeg verken hørt eller sett om ditt engasjement for «Fordi jeg fortjener det?» før jeg sto med boken i hånden. Jeg var innom bokhandleren på universitet fordi jeg hadde god tid mellom to forelesninger. Coveret på boken bare drog meg mot boken, og jeg skjønte straks at det var meningen at jeg skulle kjøpe denne boken, så så jeg gjorde… Det var fantastisk, den var grusom, vond og god, alle disse følelsene på en gang…
  I ettertid dukker navnet ditt og boken opp over alt. Tidligere i dag satt jeg å skrev et blogginnlegg som vil bli lagt ut på bloggen min etterhvert. Så i kveld skulle jeg bare kikke etter noen nye blogger å følge og der var du jaggu igjen.

  Jeg, som et tidligere mobbeoffer, bli takke deg for ditt engasjement og fortelle at det har betydd utrolig mye for meg.

  Jeg vil åpne bloggen min i juni, og skal linke innlegget mitt om boken din til bloggen din!
  Nok en gang, tusen takk for ditt bidrag til å hjelpe oss som ikke har mot og krefter nok til å kjempe og belyse vår egen kamp og historie!

 2. Hehe, må bare få legg inn en ekstra kommentar, for ja! Nå har du plutselig dukket opp igjen! Du skal ha foredrag på universitet i Stavanger på torsdag, der jeg går… Skal prøve så langt det er mulig å rokkere på avtaler slik at jeg får gått å hørt deg!;):)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s