Drømmen blir til virkelighet!

Dette har vært en av de mektigste dagene i mitt liv. Først fikk jeg tilsendt hele bokomslaget til siste gjennomsyn – og ble svært positivt overrasket. Det ble om mulig enda finere enn jeg hadde våget å håpe på, og det var med en aldri så liten klump i halsen jeg viste det frem til fotografen av forsidebildet, Øyvind Sviland og kunstneren bak maleriet som er på den ene klaffen, Tone Sem-Jacobsen.

I kveld fikk jeg tips av en Twitter-bekjent om at boken allerede ligger ute til forhåndsbestilling på Haugen bok (den er ikke ferdig trykket enda). Jeg er rett og slett ikke i besittelse av ord som kan beskrive lykkefølelsen jeg fikk da jeg klikket på lenken hans og så meg selv titulert (pussig ord forresten – med en t) som forfatter Kristin Oudmayer, og bildet av boken «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar.»

Boken har blitt til virkelighet som følge av modige menneskers innsats og en dugnad av de sjeldne i sosiale medier.

Jeg håper du som leser dette også tar deg bryet med å lese boken. Enten du kjøper den selv, låner den av en venn eller på biblioteket – så håper jeg du etter å ha lest den, vil bidra til å holde følgende budskap varmt:

Den viktigste innsatsen mot mobbing gjøres før den blir et faktum. Ansvaret må plasseres der det hører hjemme – hos deg og meg.

Reklame

25 tanker om “Drømmen blir til virkelighet!

 1. Gratulerer Kristin.

  Kan bare forestille meg følelsen av få et prosjekt som dette publisert. Et prosjekt/bok jeg sterkt går ut fra at du fullstendig har gått opp i over lang tid. Du har et viktig budskap om en særdeles viktig sak og jeg håper virkelig at så mange som mulig leser boken, reflekterer rundt innholdet og gjør sitt for å følge budskapet ditt.

  Lykke til og nok en gang: Gratulerer!

 2. Gratulerer!

  Det står uendelig respekt av engasjementet ditt. Ditt fokus og din ståpåvilje i kampen mot mobbing er en viktig påminner om at det nytter å bry seg, at vi må og skal bry oss.

  Nyt den fantastisk viktige bokbabyen din! 🙂

 3. Tidvis har dette virket som en i overkant trang fødsel, men ser jeg enden på den :- )

  Jeg gleder meg til å få den i hånda og kunne bla i den – og ikke minst til at alle endelig kan få stifte bekjentskap med en del av de modige og fine menneskene jeg har hatt kontakt med siden mai 09.

 4. Tilbaketråkk: Tweets that mention Drømmen blir til virkelighet! « A Curly Life -- Topsy.com

 5. Gratulerer så mye med boken og forfatterskapet som nå har sett dagens lys!

  En bedre start på året kan knapt et skrivende menneske få. All ære til deg for bokprosjektet – som vel må være det aller første i sitt slag som har sitt utspring i sosiale medier?

  • @Kristine, Aina og Andrea: Tusen takk for at dere leser og følger med! Det blir spennende tider og jeg er utrolig takknemlig for alle bidrag og heiarop underveis 🙂

   @Morten: Takk for hyggelig kommentar! Du har så rett – dette er det største jeg har opplevd foruten barnefødsler, tror jeg. Og dette er i sannhet en slags fødsel i seg selv dette også. Jeg vet ikke om noen andre som har laget bok på denne måten faktisk, men skal ikke sverge på at jeg er den første. Spennende og krevende måte å skrive bok på.

   @ikkeborg: Takk! Håper du kommer til å like den 😉

  • Suz – kjære deg! Takk for at du svinger innom og takk for gode ønsker!

   Snakket med en svenske for et par uker siden, som bor både i Norge og Sverige. Han mener mobbing er et kjempestort problem i Sverige – kanskje større enn i Norge. Og han ønsket at den ble utgitt på svensk! Som han sa – dette er universelle historier ( i hvert fall i den vestlige del av verden). Tenk så fantastisk om du kunne ha gjort det – med din varme og nærhet til tekster : )

   • När som helst, det är bara att ställa frågan så är jag beredd! (Och jag har översatt en roman och ett par pjäser tidigare, så det skulle inte vara första gången.) Det skulle jag gärna göra, och jag tror att mannen du pratade med hade en poäng. Det är ett viktigt tema att föra fram här också! Kram på dig!

 6. Gratulerer, kjære Kristin! Som jeg gleder meg til å gå i bokhandelen og kjøpe boken selv!

  Det må være uendelig stort 🙂

  Du har forøvrig satt litt mot i meg også. Etter mange forespørseler som et resultat av bloggen, har jeg begynt så smått med skrivingen selv.

  Ønsker deg til lykke videre med prosjektet 🙂 Jeg gleder meg på dine vegne, kjære deg 🙂

  Stor klem fra stolt Mylian 🙂

 7. Dette har jo vært et sosialt prosjekt, og jeg kunne tenke meg å se en oversikt over deltagende personer fra sosiale media – såfremt historiene er presentert med navn eller nick da, så klart.

  Jeg kommer nok til å anskaffe boken uansett, men det kunne vært interessant å se hvem som har bidratt (uten å være tvunget til å kjøpe boken først, mener jeg) 🙂

  Tror også at dette kan være et incentiv for kjøpere som gjerne vil lese bestemte historier etc.

  Ellers: Gratulerer med bok! 😀

  • Det er mange, som av ulike grunner har sendt inn historiene sine som anonyme. La de være anonyme, det er grunner til det.

   Men stort sett alle som var navngitte i boken, burde være mulige å finne på nett. Kristin linket vel gjerne til endel av de som har offentlige blogger og lignende.

   Mylian – en av bidragsyterne og mennesket bak bloggen http://mylians.wordpress.com/

 8. Gleder meg til å få boka i hendene så jeg kan lese hvordan du har behandlet historiene våre. Tror denne boken kan bli en utrolig viktig utgivelse, og du fortjener all den respekten og oppmerksomheten du får av dette. Ikke minst håper jeg boken kan bli BRUKT – slik at dagens barn og unge kanskje lærer litt av den. I den forstand burde boka egentlig være pensum…

  Gleder meg til å lese hele boka!

 9. Tilbaketråkk: Om mobbing – fordi jeg fortjener det? | Confusicus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s