Bare gjør det!

Som jeg har skrevet tidligere, er jeg en dagdrømmer av rang. En nokså effektiv og handlekraftig dagdrømmer, vil nok mange påstå. Allikevel har jeg, særlig i tidligere tider, hatt en hang til å bli sittende fast i drømmene mine. I stedet for å omsette dem til virkelighet har jeg blitt sittende å beundre og kanskje til og med misunne dem som har kunnet- eller gjort ting jeg selv har ønsket å gjøre.

Det er fascinerende hvor produktiv og fantasifull man kan bli i sin egen unnvikenhet. Særlig når det gjelder å finne unnskyldninger for selv å la være å handle. Det siste året har vært et vendepunkt på mange måter – også når det gjelder effektuering av dagdrømmer.

1. Jeg har gått fra å drømme om å skrive og utgi en bok – til faktisk å gjøre det. I dag fikk jeg boken til satskorrektur. En nokså uvirkelig opplevelse å se det ferdige resultatet – 242 sider med sterke historier, bilder og mine personlige betrakninger. «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, ansvar og håp», utgis i februar 2010 på Humanist Forlag.

2. Fra å synes at andre som får hjelp og støtte av venner er heldiggriser, har jeg selv begynt å ta i mot det venner og andre rundt meg ønsker å bidra med (og kanskje har ønsket å få bidra med i årevis). Det har resultert i nærhet som inspirerer og skaper trygghet

3. Jeg har fra jeg var 13-14 år, hatt flere franske forfattere blant mine favoritter. Simone De Beauvoir, Marguerite Duras og Jean-Marie Gustave Le Clézio, for å nevne noen. Omtrent like lenge har jeg latt meg forføre av franske filmer. Fra å drømme om å oppleve Paris og å kunne snakke og forstå fransk, hadde jeg i går mine første privattimer i en intim leilighet på Frogner. Jeg kom strålende hjem og har siden hatt Jaquelines vakre aksent i øret

4. Jeg har alltid hatt et sterkt samfunnsengasjement og har vært engasjert i mye. Allikevel – jeg har overvært mang en natur- og krigskatastrofe på TV og tenkt – tenkt at jeg burde bidra økonomisk, og endt opp med ikke å gjøre det. Unnskyldningene har vært mange – men sjelden gode. I dag har jeg, bl.a gjennom bloggen til UNICEFs generalsekretær Kjersti Fløgstad, fulgt dramaet på Haiti. 100 000 mennesker kan være døde og tilnærmet alt av utstyr mangler for å kunne hjelpe de som er rammet. Under middagen i dag, snakket barna om katastrofen og de var begge enige om at vi sannelig har det godt her i Norge. Plutselig sa den eldste smått irritert – har ikke du nettopp fått lønning, Mamma? Noe jeg kunne bekrefte. Hvorpå hun fortsetter – da får du jammen meg sette inn litt penger til UNICEF. Tenk på alt de gjør for barn – sikkert også på Haiti.

Som sagt, så gjort. I kveld sluttet jeg bare å tenke på å gi – jeg gav en enkeltgave på 300 kr øremerket UNICEFs arbeid på Haiti.

Det burde du også. Bare gjør det!

Reklame

6 tanker om “Bare gjør det!

 1. Ja,det er faktisk så enkelt at man kan ta en telefon til 820 44 004 om man vil gi 200 kroner gjennom Kirkens Nødhjelp, bli feltpartner av Leger Uten Grenser gjennom http://bit.ly/3SvPXr eller som du -til Unicef.

  Jeg har også gjort det; og det tok 3 sekunder og en liten sum fra konto.

  Det koster så utrolig lite å gi for oss som har alt og som må gruble for å finne ut av hva mer vi ønsker oss.

  (Og selvsagt: gratulerer med det andre arbeidet du får til og som også hjelper andre!)

 2. Det er så lett å glemme nød så langt fra egen hverdag. Takk for innlegget ditt – nå har jeg tatt en telefon. Det skulle egentlig bare mangle.Det handler om å gi av overflod – det er i hvert fall min mening.

  Så glad for å høre om så mye fint som skjer for deg! Bok!Gratulerer!Fransktimer – høres herlig ut:)Jeg har begynt å forsøke å ta i mot godhet og varme fra noen rundt meg. Det trengs litt øvelse!

  • Kjære Maria – du har rett, det krever både mot og øvelse å ta i mot. Jeg synes fortsatt det er lettere å gi, men jeg jobber stadig med saken!

   Takk for at du gleder deg og for at du svinger innom bloggen, Maria : )

 3. Det er fint å støtte en god sak! Her er imidlertid et lite tips: Hvis man gir 500 kr eller mer til samme organisasjon i løpet av året, får man skattefradrag for gaven. Dette fradraget er på 28 prosent. Det betyr at dersom man gir 500 kr, får man igjen 140 kr, og det har dermed kun kostet 360 kr! Noe å tenke på for de som planlegger å gi rundt 300 – gir du 500, koster det deg bare 60 kr mer, mens mottakeren får 200 kr mer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s