Fanatisme vs intelligens?

acc1

Mennesker som sverger til uttalelser som «Min religion er bedre enn alle andres» eller «Om religionen min støtter en krig, så støtter jeg den også», viser seg å ha lavt utslag på ACC-aktivitet (anterior cingulate cortex – blått område) når de utsettes for kognitivt stress. Tvilere på sin side, har høyere utslag på ACC-aktivitet.

Det kan sannelig virke som det er en nokså HØY sannsynlighet for et omvendt samsvar mellom religiøs fanatisme og intelligens. Skulle du ha sett, for en overraskelse!

Gud velsigne videre utvikling og bruk av ACC i hver og en av oss!

Reklame

8 tanker om “Fanatisme vs intelligens?

  1. Skulle gjerne likt at noen bruker BCC mer også, så hadde vi sluppet så mye SPAM. Dette var jo helt på viddene, men det passer jo for oss som ikke reiser på fjellet. Vi kan være på viddene her hjemme.

  2. og forresten. Har også lest at de som har sterke religiøse forestillinger har veldig likt EEG som ved epilepsi. Da er det nærliggende å hevde at enten er religion en sykdom eller så er epilepsi religionsutøvelse.

  3. BCC?

    Jeg har også lest om utslagene på EEG, det kan da umulig være tilfeldig? Tror ikke man skal kimse av slike funn. (Tegretol og Rivotril til folket!)

  4. Faktisk så leste jeg i går, at det forskes på om lav/høy aktivitet kan være medfødt! Flere forskere tenker seg at man således på et tidlig tidspunkt – til en viss grad – kan forutse hvem som er sårbar ift å tiltrekkes av sekter, rus osv. Merksnodig og spennende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s