UDI: – Kvinnenes ansvar å unngå voldtekt

Det er med vantro jeg leser VG’s sak om voldtektsaken på asylmottaket i Tinn kommune. I seg selv synes jeg det var en rystende sak da jeg første gang leste om den i går. Men etter å ha lest VG i dag, så er jeg om mulig enda mer rystet – ikke bare på denne rwandiske kvinnens vegne, men på alle asylsøkerkvinners vegne – og på vegne av kvinner generelt.

«Asylsøkerkvinner har samme ansvar for å unngå voldtekt som kvinner i vanlige boliger, sier avdelingsdirektør Siri Rustad i Utlendingsdirektoratet (UDI).»

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=198782

Når ble det en kvinnes ansvar å unngå voldtekt?

Minner bare om følgende: Voldtekt er en alvorlig forbrytelse og et seksuelt overgrep der noen blir påtvunget seksuell omgang, ofte ved bruk av trusler, vold eller medikamenter. (Fra Wikipedia)

Jeg skal blogge mer om dette senere, men foreløpig har jeg bare to ting å si: En annen offentlig opnevnt person bør snarest kommentere denne saken – og Siri Rustad må sporenstreks avtre sin stilling i UDI!

Oppdatering: UDI mener Rustad ble uriktig fremstilt i dagens VG. Dersom dette er tilfelle, bør VG komme raskt på banen og kommentere saken. Dette er en alvorlig sak for mange kvinner – også for Rustad og hennes fremtidige karriere, dersom saken ikke belyses riktig. Personlig er jeg usikker på om det som kan oppfattes som et slags dementi, veier opp for artikkelens øvrige uttalelser.

Kl.15.40: Siste oppdaterte artikkel i VG bekrefter min grunn til å være opprørt – og grunnen til at dette blogginnlegget måtte skrives:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=198852

http://www.udi.no/templates/Page.aspx?id=9461


Reklame

5 tanker om “UDI: – Kvinnenes ansvar å unngå voldtekt

 1. Dette var dagens merkeligste nyhet, at kvinner selv har ansvaret for om de blir voldtatt eller ei. Det blir jo like teit å si at Danmark, skal ta ansvaret for alle dødsulykkene som har skjedd på norske veier i år. Det er ikke kvinnens ansvar, hvorfor i all verden skulle det vært det? Her ligger det fulle og hele ansvaret på mannen, det er han som begår overgrepet, og i de fleste tilfeller er langt sterkere fysisk.

  -kverulanten.com-

 2. En merkelig uttalelse. Jeg lurer på hva som egentlig ligger bak den. Låste hun ikke døra, eller inviterte hun fyren inn? I så fall har man tydeligvis ansvar selv hvis man blir voldtatt, i hvert fall ifølge denne damen. Hva skjedde med «nei betyr nei»?

 3. @ Kverulanten: Hva med å si at at alle bileiere selv har ansvaret om bilen blir stjålet?
  Det er rett og slett sjokkerende at en person i hennes stilling 1) Mener dette kvinnene har ansvaret selv 2) Får seg til å si det offentlig attpåtil

  Regner med at det bllir en oppvask i informasjonsavdelingen til UDI etter dette.

  Det skal aldri herske noen tvil om at det er overgriper som har ansvaret!

 4. @ Lothiane: I en slik sammenheng skal nei alltid bety nei! Den uttalelsen er en hån mot alle kvinner som har opplevd overgrep – spesielt med tanke på alle de kvinnene som har måttet kjempe for å bli trodd.

 5. Det og ikke bli trodd i en sånn sak er utrolig vondt, det gjør vondt da, og det ligger og gnager i Mange mange år etterpå. Voldtekt synes jeg er en veldig alvorlig forbrytelse, og vi kvinner kan absolutt ingenting for det, det er klart, kler du deg veldig utfordrende, kan du takke deg selv på en måte, men kler du deg på vanlig vis, kan ingen legge skylden på deg, men det skal jo også sies at kvinner kan også bega voldtekt. Jeg synes voldtektsforbytere får altfor mild dom, eller slipper unna for ofte. Det er vanskelig og bevise en voldtekt, mitt råd er, blir du voldtatt, bli på stedet, ting politi og ambulanse, så de kan frakte deg til nærmeste voldtekts mottak, eller sykehus. da kan de få tatt mest mulig bevis, og har sikkrere bevis, og da igjenn, større sjanse for at han blir sperret inne, helst for livstid, som vi voldtektsoffre mener. slik er ikke loven, Desverre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s