Å møte seg selv i døren (Mini-me and me)

Midt under programmet Norske talenter, ble det igjen snakk om jobbbyttet jeg muligens står foran. I min opprømthet, trodde jeg at Mini-me (den minste av dem) ville dele gleden og se frem til spennende tider for sin mor – på mange plan. Eldste Mini-me synes det er «sykt kult» om jeg får meg en jobb hvor jeg får ny mobiltelefon, for da kan hun arve min nye Sony Ericsson.

Tilbake til samtalen som utspilte seg under pleddet i sofaen. Plutselig bryter Mini-me ut i gråt. Med en intensitet jeg sjelden har sett maken til, opplever jeg å bli konfrontert med idealene våre – det hun opplever at vi står for sammen. Hun sier at hun aldri hadde trodd det om meg, sin egen mor – at jeg ville komme til å svikte pasientene og kollegaene mine. «Hva med Siv Anne feks, Mamma? Hvordan tror du det blir for henne?» Hun gråt og gråt… Og sier videre at hun ikke skjønner hvordan jeg kan slutte å hjelpe psykiatrisk syke (som hun kaller det). De som er så glade i meg, og som jeg er så glad i. I forlengelsen sier hun: » Og jeg som alltid har syntes at du har verdens kuleste og viktigste jobb, Mamma. Tenk på alt det har lært meg av ord på følelser og som jeg har brukt til å snakke med vennene mine, og alle de fine historiene du forteller. Desssuten sa NN (lege på avdeling, med datter i Minis klasse) til meg på SFO her om dagen at, at det var så utrolig koselig å jobbe med deg. Hva tror du NN vil si til det?»

Etter en flom av krokodilletårer og massiv argumentasjon, avslutter Mini-me med å spørre det viktige spørsmålet: «Hvordan kan du mamma, velge en annen jobb bare for å tjene mer penger og for å hjelpe folk som kan klare seg selv, når det er viktigere ting i verden å gjøre, og når man betyr så mye for så mange?»

Jeg aner ikke hvem som gikk videre i Norske talenter.. Og jeg aner ikke hvor jeg jobber om noen uker. Ikke tror jeg at jeg får sove etter denne  kvelden heller. Uttrykket «Å møte seg selv i døren» fikk plutselig et nytt innhold.

Lille og kloke Mini’en min…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s